Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟ_ΜΟΙΡΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=RhVMd8iXHMo

 Τι σχέση μπορούν να έχουν αυτά τα δυο άραγε; Ομόηχα ; κάποιος θα πει ….και θα σταματήσει.

Δεν είναι όμως απλά ομόηχα έχουν καταντήσει να έχουν και την ίδια χώρα προέλευσης. Την Ελλάδα .Καταντήσει !! Ο,τι χειρότερο θα μπορούσα να σκεφτώ αλλά είναι η αγανάκτηση της τόσης ανυπαρξίας μας . Τι  λαός και τούτος από την μια να γεννά φιλοσόφους και από την άλλη να κακομοιριάζεται σαν τους σκύλους που κυνηγάνε την ουρά τους.

Όποιο κανάλι και αν γυρίσεις το ανάθεμα πάει και έρχεται αλλά ποτέ για εμάς , για τους άλλους. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Και άντε και φταίνε , εμείς που είμαστε τώρα.

Ο Έλληνας χάθηκε από την ιστορία τους και αγναντεύει το μέλλον του πλέον κάπου ανάμεσα στα πληκτρολόγια, το ζάππινγκ και την επαναστατημένη αγανάκτηση που κρύβεται πίσω από τα υπόλοιπα των κομμάτων. Ότι έχει μείνει δλδ καθώς κομμάτιαζε κομμάτιαζε σε λίγο θα φάμε και τα τραπεζομάντηλα.

Η Κύπρος καίγεται VS Η Ελλάδα κάηκε.

Μας παίρνουν τα πετρέλαια  τώρα VS πουλήσαμε την αξιοπρέπεια μας χρόνια τώρα

Διαιρούν τον λαό VS δεν ενώθηκε ποτέ.

Ανήκουστο, τελείως τρελό εμπίπτει στη σφαίρα της φαντασίας πλέον να μη μπορούμε να δούμε το απλό. Πέσαμε ηθελημένα στην πλάνη της καλοπέρασης βολευτήκαμε με τα θαλασσοδάνεια, τις θαλασσο - αηδίες και τώρα αντί να ενωθούμε και να εξαφανίσουμε καθετί μιαρό ακούμε τους ίδιους που μας έφεραν σε αυτό το σημείο να βαυκαλίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο να βγούμε από το βούρκο.

Μα πόσο σχιζοφρενικός λαός είμαστε;
Τι τάσεις αυτοκαταστροφής είναι αυτές; Πως γίνεται να μη μπορούμε να δούμε πέρα από την άκρη της μύτης μας ότι όλα αυτά είναι ένα σχέδιο το οποίο κρατεί χρόνια πίσω…

ΠΩΣ βρε Έλληνα ακόμα και σήμερα που :

Τα όνειρα σου κάηκαν.

Τα παιδιά σου φεύγουν μετανάστες στους δυνάστες σου.

Το βιός σου όλο έγινε ‘’τρεις κρίκοι ένα τάλιρο’’ στο λούνα πάρκ,  των Γερμανών
Η ιστορία σου ξεπουλήθηκε.

Τα ιερά χώματα σου που όπου τα τρυπήσεις με καρφίτσα πίδακας το αίμα από τους νεκρούς Έλληνες . Πατριώτες που με τη ζωή τους μας έδωσαν την Ελευθερία και την πατρίδα που σήμερα εμείς ξεπετάμε σαν ξεπεσμένη πόρνη.

Η γλώσσα σου βιάζεται καθημερινά.

Ο ιδρώτας του προσώπου σου και της οικογένειάς σου έχουν γίνει σπίτια και καταθέσεις για όλα τα λαμόγια.

ΠΩΣ 

Ακόμα και σήμερα μπορείς να έχεις ‘’τάσεις ‘’ αυτοκτονίας ώστε να μπαίνεις στην διαδικασία, ακόμα , αυτών των επιφανειακών, ψεύτικων και απαράδεκτων δημοσκοπήσεων, που το μόνο που δείχνουν είναι την συνενοχή σου;

Κομματιάζεις ότι απομένει από την περήφανη Ελλάδα , την πατρίδα όλων όσων την έφεραν από μια κουκκίδα στο παγκόσμιο χάρτη να είναι ένας γίγαντας προσδοκιών;

Πως μπορείς και δεν αγανακτείς με τον εαυτό σου, για να τους σκίσεις με τα κουρέλια που επέτρεψες να σου αφήσουν ώστε να καλύψεις την σωματική σου και την ψυχική σου γύμνια;

Όσο φοβόμαστε το φόβο μας,  τόσο αυτός θα μας εξολοθρεύει με τα ανθρωπόμορφα τέρατα που έχει δημιουργήσει …..

Ζούμε μια τραγωδία που μας παρουσιάστηκε ως ευδαιμονία και έγινε πιστευτή όχι λόγω επιχειρημάτων, αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας που ο λαός χρόνια τώρα εμποτίζεται για να αποκτήσει… Τελικά το κατάφερε!!!

Ζούμε ένα θρήνο λόγω του φόβου.

Αναμένουμε τον θάνατο λόγω έλλειψης πατριωτισμού , θάρρους αλλά και φιλότιμου.

Τη κατάντια ….για μια χώρα που η έννοια της επανάστασης απανταχού του κόσμου γράφει Έλληνας- Ελλάδα, να πρέπει να γεννά αντί προβολείς πολιτισμού έλληνες που αναφέρουν :

Όσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία. Θεόδωρος Πάγκαλος, 1938-, Έλληνας πολιτικός (σχετικά με την κρίση των Ιμίων το 1996)

ΠΩΣ συνάδει Έλληνα αυτή η ανοχή σου, όταν από τα ιερά μας χώματα πέρασαν:

Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον.-  Θουκυδίδης Επιτάφιος του Περικλή

Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης. - Όμηρος,   (Ιλιάδα Μ, ρήση του Έκτορα)

Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι. Σωκράτης,

Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών - Αισχύλος,   "Πέρσαι"

Εάν βυθισθώμεν… ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην! - Μενέλαος Λουντέμης


 Κάλλιο για την πατρίδα κανένας να χαθεί,  παρά να κρεμάσει φούντα για ξένον στο σπαθί.Ρήγας Φεραίος,

Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



Πως ακόμα το ανεχόμαστε ;;;; πως μπορούμε ; Πως καταντήσαμε να δεχόμαστε νούμερα μόνο να ορίζουν την ζωή μας όταν οι αριθμοί νεκρών δεν φτάνουν για να ορίσουν την ανδρεία των προγόνων μας… Κρίμα τόσο κρίμα ….

Δεν χρειαζόμαστε τις φτιαγμένες  και φτιασιδωμένες ειδήσεις αλλά τους αποφασισμένους Έλληνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: